Enkel och god Hallonsorbet!

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

Hallonsorbet! Jag gillar verkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, sorbet går alltid ner. Denna sorben har jag gjort sen jag bodde hemma, då åt jag den oftast med en stor bit kladdkaka ; D

Ingredienser:
4 dl tinade frysta hallon (eller färska)
1 dl vatten
1, 25 dl socker
saften från en citron
1 äggvita

Koka upp hallon, vatten, och socker. Låt svalna och mixa. Blanda i citronsaften och smaka av. Vispa äggvitan till ett ganska hårt fluff, häll i hallonblandningen och rör runt tills allt är blandat. Kör i glassmaskinen enligt maskinens instruktioner tills glassen är klar. Du kan frysa den i frysen också om du inte har en glassmaskin, men då måste du röra om då och då.

Lycka till! <3

 

 

 

  1. Hej. När jag läser om hallonsorbeten inser jag att jag aldrig har gjort sorbet. Ska faktiskt testa det någon gång – även om det nog blir med jordgubbar istället.
    Men framför allt ville jag säga: Vilka fantastiska bilder du har! (Blir grymt avundsjuk.)
    //Roland

  2. Låter gott. Går det göra utan socker tro?, eller annan sötning

    1. Hej! Jag har själv aldrig testat utan socker men kan tänka mig att det skulle funka med stevia eller sukrin i ströform. Du får gärna berätta hur det går om du testar! Lycka till och ha en fin kväll!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..