Enkelt och nyttigt fröknäckebröd!

fröknäckebröd

Ni har sett det förr men här är dom igen fast ännu lite godare! Det här är mitt favorit fröknäckebröd! Jag kan äta hur mångafröknäckebröd som helst och gärna med philadelphia på. Denna gången gjorde jag med kokosolja istället för vanlig olja och hade även i lite honung och majsmjöl. Blir fantastiskt gott!

Recept på fröknäckebröd 1 plåt:

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5 dl hirsfrön
0,75 tsk salt
1-2 msk honung
3 -4 msk kokosolja
1,5 dl kokande vatten

Gör fröknäckebrödet så här:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten och smält kokosoljan och honungen där i. Blanda sedan ner i fröblandningen och låt den stå i några minuter så den får svälla.
2. Kavla eller tryck sen ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt. Det är gott om knäckebrödet blir tunt. Skär sen bitar så stora du vill ha. Eller bryt bitar sen när det är klart.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min, beroende på hur tjockt du gör det och hur din ugn funkar. Jag har gasugn så min tid kan variera från en vanlig ugn. Håll lite koll.
4. Låt sen svalan, då stelnar det mer så ingen panik om det fått färg men inte är helt knäckigt. Bryt sen i bitar och bred på lite philadelphia eller en god ostbit.

  1. Sabrin skriver:

    Hej! Jag skulle vilja beställa en student tårta, kontakta mig via mail

  2. Lena skriver:

    Hej där det står 1 solrosfrön och 3/4 sesamfrön menar du dl då?

    1. Hej Lena, ja precis dl skall det vara, tack för kommentaren. Har uppdaterat det nu. Var vist lite trött igår 🙂 lycka till med knäcket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..