Müslibars!

snacks nutbars

Denna muslibaren är jättegoda som nyttigt snacks eller mellanmål. Jag har i fikon och tranbär men man kan ha i precis vilken torkad frukt som helst som man tycker om. Vill man piffa dem lite kan man slå in dem i cellofan och knyta ett guldband runt.

Recept på musli bars

1 ägg
0,5 dl apelsinsaft
4 msk kokosolja
3 msk honung
3 dl havregryn
0,75 dl kokos
0,5 dl hackade solrosfrön
0,5 dl hackade nötter t.ex mandel
2 msk grovt hackade pumpakärnor
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,25 tsk bakpulver
1 dl tranbär
1 dl torkade fikon
0,5 dl gojibär eller russin

Värm ugnen till 175 grader.Vispa ägg, apelsinsaft, kokosolja och honung i en skål.
Blanda havregryn, kokos, mjöl, kanel, bakpulver och hackade sorosfrön väl i en annan skål.  Blanda sen samman med äggblandningen. Hacka frukt, bär och nötter och blanda ihop till en massa med de andra. Tryck ut till en 2 cm hög platta på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Skär sen i bitar. Jag tog en degskrapa till hjälp för att få raka kanter på degen.

  1. Det här låter jättegott! Är det färska eller torkade tranbär du har använt?

    1. Ja dom är goda! Jag doppade några i choklad också, om man vill lyxa lite! Yes, Jag använde torkade tranbär. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..