Nyttiga bananpannkakor!

banana pancakes banan pannkakor

bananpannakakor jordnötssmör

nyttiga pannkakor banan

Här är ett recept på en lite nyttigare pannkaka utan något mjöl. Jättegoda som helgfrukost eller lunch. Eller när är det inte passande med pannkakor?!

Ingedienser 1 portion bananpannkakor:
1 mogen banan
2 ägg
1 krm salt
lite malen vniljstång (eller 0,5 tsk vaniljsocker, kan också uteslutas)
1 msk kokosolja (kan uteslutas)
smör att steka i

Tillbehör:
Mandelsmör, pistagesmör eller jordnötssmör
honung
hallon
mynta

1. Mosa en banan och blanda med 2 ägg, använd en stavmixer och mixa till en nästan slät smet, det håller ihop bättre om allt inte är helt söndermixat utan har några bitar kvar.
2. Blanda i salt, vaniljen och kokosoljan. Hetta upp en panna och stek i smör ett par minuter på varje sida. Servera med t.ex. mandelsmör lite honung och hallon. Jag hade även över lite mortlad kardemumma.

  1. Bananpannkakor är ju så goda och söta! Jag brukar äta keso och färska bär till! Mandelsmör låter gott till, jordnötssmör blir rena munorgasmen säkert! =)

    1. Ja keso och färska bär är toppen till! Ett annat gott alternativ är att blanda turkisk yoghurt med honung och ha som tillbehör! Testa det! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..