ANNONS

Hallonsorbet med citron!

/

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

hallonsorbet hallon enkel snabb glass

Jag har nu köpt en riktig glassmaskin!! Lyckan är total i mitt kök, oj vad jag skall göra hemmagjord glass i sommar! Jag började med att göra den här hallonsorben med citron som är en kär favorit.
Det går ganska snabbt att göra och är inte krångligt någonstans. Den är god att äta som den är eller med en riktigt chokladig chokladkaka!

Recept på hallonsorbet

4 dl tinade frysta hallon (eller färska)
1 dl vatten
1, 25 dl socker
saften från en citron
1 äggvita

Koka upp hallon, vatten och socker. Låt svalna och mixa. Blanda i citronsaften och smaka av. Vispa äggvitan till ett hårt fluff, häll i hallonblandningen och rör runt tills allt är blandat. Kör i glassmaskinen i ca 20 min, håll koll då tiden kan variera. Om du inte har glassmaskin kan du låta den stå i frysen i 30 min, ta ut och röra runt lite och sen låta den stå i frysen någon timma till.

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00