Kikärtsröra med citron, kokosolja och spiskummin!

chickpeas cream tillbehör röra hummus

Kikärtsröra är något som min storasyster visade mig för flera år sedan och jag har gjort den många gånger sedan dess. Den här underbara lilla röran gör jag ibland flera gånger i veckan och nästan varje gång testar jag någon ny ingrediens. Detta är en av gångerna som blev extra lyckad! Kokosoljan ger den en god rund smak.

Ingredienser:
240 g kokta kikärter eller på burk (avrunna)
0,5 citron rivet skal
1-2 msk saft från citron
3 msk tahini
2 msk kokosolja
1 msk olivolja eller rapsolja
lite vatten
örtsalt eller vanligt salt
spiskummin
paprikapulver
lite peppar

Koka egna kikärtor eller använd de på burk. Häll i en bunke och riv över citron skal från en halv citron och pressa i lite av saften efter smak. Lägg i thahini (älskar tahini), kokosolja, olja och ev lite vatten och mixa med stavmixer till en slät massa. Tillsätt vatten efter vilken konsistens du vill ha. Blanda i alla kryddorna och smaka av efter vad du tycker och garnera med lite paprikapulver och ev pumpakärnor. Servera till t.ex sallad eller rostade rotfrukter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..