Matiga muffins med fetaost!

matiga muffins picknickmuffis buffe muffins matmuffins

Dessa matiga picknickmuffinsarna bakade jag till en skidutflykt med några vänner! De passar även på ett buffébord eller kanske en soppa. Vill du variera är det bara att stoppa i andra godheter som t.ex. soltorkadtomat, oliver eller skinka.

Recept på 6 stora eller 12 mindre matmuffins:

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt eller 2 krm salt
1 tsk timjan
3 ägg
0,5 dl olivolja
2 dl naturell yoghurt eller fil
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
0,5 dl grovt hackade valnötter
75 gram fetaost
solrosfrön till garnering

Värm ugnen till 175 grader.
1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och timjan.
2. Vispa ägg, olja, yoghurt/fil och pressa i vitlöken.
3. Hacka basilikan men spar några blad till garnering.
4. Blanda äggblandningen med mjölet försiktigt och rör i basilikan och smula i fetaost.
5. Fördela smeten i 12 små formar eller 6 stora och strö över solrosfrön och basilika blad.
6. grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

 

LOADING..