Aubergineröra (Baba ganoush)

Jag älskar meze mat med massa plock och röror. Aburgineröran eller Baba Ganoush som det egentligen heter upptäckte jag på Babel deli som ligger i området där jag jobbar. Här kan man plocka ihop sin egen Meze tallrik och välja bland massa olika röror och just denna röran var jag tvungen att försöka göra själv och resultaten blev…

recept på Baba ganoush-aubergineröra

Ingredieser till ca 4 port:
• 2 auberginer, ca 500 g
• 1 tsk salt
• rapsolja eller olivolja
• 1 dl turkisk meze matyoghurt
• 0,5 dl tahini (eller efter smak)
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 1 krm mald spiskummin
• 1 krm svartpeppar
• 1 krm mald koriander
• 1 krm paprikakrydda
• valnötter
• vitpeppar

Skiva auberginen och stek i rapsolja och lite salt i en stekpanna, ca 3 min på varje sida.  Låt auberginen svalna. Mixa sen alla ingredienserna till en röra i matberedare, lägg i nötterna sist så de fortfarande är lite bitar. Garnera med en valnöt och t.ex. färsk basilika eller koriander. Har du inte alla kryddorna hemma så är det inte hela världen utan krydda med det du tycker blir gott. 🙂 Servera till vad som helst egentligen, kött, kyckling, sallad eller bara som en dipp med några kex!

  1. Wonderful site. Lots of useful info here. I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your effort!|

    1. Thank you! It makes me so happy that you like it and will share it! 🙂
      /Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..