Chokladkaka med hasselnötter


hasselnötstårta

Denna Chokladtårta är fylld med nötter och chokladbitar. Godast är den lite varm med hallonsorbet eller vaniljglass! (Dubbla receptet om du bakar i en stor form jag använde en liten ca 16 cm bred.) På bilden har jag garnerat med en hasslenötstopp som ni hittar receptet på under detta inlägg.

Recept på chokladkaka

Ingredienser:
• 150 g hela hasselnötter
• 150 g mörk choklad 70 %
• 1 msk kakao
• 100 g mjukt smör
• 0,5 dl strösocker
• 3 st ägg
• 1 krm salt
• smör till formen
• florsocker att pudra över kakan

Så här gör du chokladkakan

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa nötterna till ett fint pulver i en matberedare.
3. Bryt 100 gram av chokladen i bitar och kör den i mixern tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.
4. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
5. Vispa upp vitorna i en torr och ren bunke till ett hårt skum tillsammans.
6. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
7. Fyll smeten i en smord kakform av teflon med löstagbara kanter ( jag använde en liten form som är ca 16 cm i diameter), bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.
8. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, prova med sticka. Tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan, trots att kakan är färdig.

Tips! Lägg i lite hallon i chokladsmeten inna du gräddar den så får du en chokladtårta med hallon! Du kan också göra dubbel satts och baka den i långpanna!

  1. Men alltså åååh vad gott! Och vilka fina bilder du tar! Det vattnas i munnen på mig! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..