Jordgubbspaj med blåbär

I helgen gick jag förbi ett bärstånd vid medborgarplatsen och kände att jag var tvungen att pressa ut det sista av sommaren, så jag köpte jordgubbar och blåbär av tjejen som stod och sålde i dunjacka… Resultatet blev två små portionspajer. Dubbla receptet om du vill göra en hel form.

Recept Blåbärspaj med jordgubbar

Pajdeg:
• 1 dl vetemjöl
• knappt 0,5 dl strösocker
• 50 g kylskåpskallt smör i kuber
• 1 äggula
• 0,75 dl havregryn

Gör jordgubbspajen så här

1. Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker till en smulig deg.
2. Blanda alla andra ingredienser och tillsätt i degen. Tillsätt även gulan.
3. Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

Fyllning:
• 200 g jordgubbar
• 200 g blåbär
•1 tsk potatismjöl
• 0,5 dl strösocker
• 50 g mandelmassa (kan uteslutas)

4. Skölj bären och skiva jordgubbarna.
5. Riv ev. mandelmassan och blanda alla ingredienserna i en skål och fördela sen i pajformerna.

Topping:
• 50 g smör
• 0,75 dl havregryn
• 1 tsk vaniljsocker
• 0,5 dl strösocker

6. Smält smöret i en kastrull och blanda i alla ingredienser till den smulig deg.
7. Strö blandningen över pajen och grädda i ugnen i 150 g i 25-30 minuter. Låt svalna lite och servera med vaniljkräm eller vaniljglass.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..