Rabarber- och myntamuffins

Dessa muffins är helt magiskt goda och jag bakade dem första gången förra sommaren med min kollega Sophie, som driver bloggen Interior Stockholm, sedan dess har de varit mina favoriter! Passa på att baka dem innan rabarberna försvinner för säsongen.
Det här receptet räcker till ca 15-20 ljuvliga små muffinsar.

Recept på muffins med mynta och rabarber

• 1 dl mandel
• 150 g rabarber (ca 3 medelstora)
• 100 g smör
• 1,5 dl strösocker
• 2 ägg
• 50-75 g mandelmassa
• 1 dl hackad mynta
• 2,5 dl vetemjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljsocker
• Florsocker till garnering

Gör muffinsen så här

Sätt ugnen på 200 grader.
1. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora).
2. Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa den skållade mandeln (låt det gärna vara små bitar kvar, det blir gott tuggmotstånd) och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. Rör i myntan.
3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..