Rabarberkompott med crunch

Det finns mycket gott att göra av rabarber, något som blivit en favorit är rabarberkompott som serveras med jordgubbar, vaniljglass och en krispig crunch, orkar man inte göra crunch kan man smula över ett digestivekex, eller annan kaka.

Rabarberkompott:
3 rabarber
Juicen från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker

Skär rabarberna i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka till rabarberna börjar bli mjuka. Låt gärna en del av rabarberna behålla sin form för en snyggare uppläggning.

Crunch:
0,5 dl socker
0,5 dl brun farinsocker
25 g smör
2 msk ljus sirap
1,5 dl havregryn
0,5 dl Hackad mandel

Blanda alla ingredienser till crunchen i en kastrull och smält ihop till en röra. Sprid sedan ut på en plåt och baka dom i 175 grader ca 15 min, låt svalna. Lägg upp kompotten och strö sedan över crunchen. Servera med vaniljglass och färska skivade jordgubbar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..