Boksläpp av min bok Tårtor- lager för lager, steg för steg!

tårtbok

Här kan du köpa boken!

Den 27 april släpps min tårtbok Tårtor- lager för lager, steg för steg. Och jag är så stolt att jag spricker!

Jag har älskat att göra denna boken och detta är den bok som jag själv har saknat på marknaden. Boken är uppdelad i olika kapitel med olika bottnar, fyllningar, mousser, krisp och dekoration. Samt ett kapitel där jag vägleder dig hur du monterar de olika lagren. På så vis kan du själv välja hur du vill ha just din tårta och skapa den precis som du vill. Du kan göra en enkel tårta i ett kick eller ge dig på en mer avancerad tårta där du förbereder dagar i förväg. Men det behöver oftast inte vara svårt det krävs bara lite planering! Och det som imponerar mest på dina gäster är oftast mycket enklare än det ser ut när man vet hur man gör! Nedan följer ett litet smakprov ut boken.

Jag fick göra boken med mitt dreamteam: fotograf Helen Pe, formgivare Hannah Carlsson och med förlaget Norstedts.

Jag kan ärligt säga, även om jag kan tyckas vara partisk så är den snyggaste bakboken jag någonsin sett! Och då är det tack vare Helen som tar de mest magiska bilderna (ställ vad som helt framför kameran och det blir fantastiskt vackert!) Och Hannah som har formgivit boken så suuuper snyggt!

tårtbok tårtor lager för lager
tårtor
 
Tårtor
Tårtor
Tårtor
tårtor
tårtor
tårtor

Köp tårtboken här!

  1. V skriver:

    Wow va kul!!! Den måste jag köpa!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Påsk-sockerkaka

Sockerkaka med rosa ruby choklad. Jättefin påsk bakelse och enkel att baka.

Om du snabbt vill baka en påsk-kaka kan du göra den här sockerkakan. Den är saftig och fod.

sockerkaka påsk

påskbak

Sockerkaka med rosa choklad

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gram smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl whiskey
  • 1 citron zest
  • 1 msk blå vallmofrön
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  4. Smält smöret, ev kan du bryna det för en mer karamellig smak, låt svalna lite och häll i mjölken, blanda sen ner i äggsmeten.
  5. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Känn ev med en sticka.
  7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna.
  8.  Smält ca 100 g rosa ruby choklad (se här). Ringla över sockerkakan. Strö över mandelspån och ägg små chokladägg på som garnering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Brioche

 

Brioche ! Detta franska bröd är enkelt att baka och är godast nybakat, stekt i smör eller rostat. Kalljäs över natten och baka av till frukosten eller brunchen.

brioche recept

brioche recept 1

Foto: Homemade stockholm by Cecilia

Brioche limpa

  • 25 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 3/4 tsk salt
  • 4 ägg
  • 8,5 dl vetemjöl (510 g)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 uppvispat ägg, till pensling av briocherna

Gör så här:

  1. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och ägg.
  2. Tillsätt det mesta av mjölet, lite i taget och knåda degen tills den är slät och elastisk. Knåda sedan in smöret i degen och arbeta den  ytterligare, ca 5 minuter för hand.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och fläta till ett fint bröd och lägg i en smord och mjölad brödform. Plasta.
  4. Kalljäs brödet över natten och ta fram dem ca 60 min före gräddning så de blir rumsvarmt. Värm ugnen till 175 grader.
  5. Pensla brödet med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills brödet är 94-96 grader i mitten.
  6. Servera nybakat (eller senare rostat eller stekt, annars kan det bli torrt).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Kanelbullekrans

Alltså ser ni hur mycket göttigt som finns i den här kanelkransen!? Inget går förlorat vid gräddning och de blir saftigare än någonsin! 😀

kanelbullar recept 1

kanelbullar recept

Kanelbullekrans

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (eller vatten om du inte har mjölk)
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 13–15 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med
  • Pärlsocker

Fyllning:

  • 120 g rumsvarmt smör
  •  1/2 dl farinsocker
  • 1 msk kanel, malen

Så här gör du:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken. Rör runt så att den löses upp.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. PLasta bunken och låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 2-3 mm tjock rektangel.
  4. Bred på fyllningen på hälften av rektangeln och vik sen över kortsida till kortsida. Skär ca 2 cm breda remsor som du tvinnar och rullar ihop till bullar.Tänk på att inte lägga dem för tätt de de jäser mycket så håll ca 2 cm mellanrum mellan dem.
    (Du kan också bre fyllningen på hela rektangeln, rulla ihop som en rulltårta och skära bitar som du lägger i formen.)
  5. Placera i en springform klädd med bakplåtspapper.
  6. Värm ugnen till 220 grader.
  7. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.

 

kanelbullar 3

kanelbullar 2

kanelbullar 1

  1. Anna skriver:

    Hur många kransar får du ut på en sats?

    1. Jag gjorde 1 kans och resten bullar men skulle tro att det blir minst tre kransar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..