Blåbärspaj med persika

Blåbärspaj med persika. När man längtar efter sommaren men inte kan få tag på sommarens naturliga råvaror… då kan den här blåbärspajen med persika passa, persikohalvor finns i konserv och blåbär kan för det mesta hittas i frysdisken.

blabarspaj 1

blabarspaj

Blåbärspaj med persika

Pajdeg:

  • 330 g Vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör
  • 2 st äggulor
  • 1 msk kallt vatten

Söt äggstanning:

  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 persikohalvor (som finns i sockerlag)
  • 1 dl blåbär
  • mandelflagor

Gör pajen så här:

  1. Pajdeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, kavla ut på ett bakplåtspapper med lite florsocker. Vänd pajskalet över pajformen och tryck ut det i formen. Ställ i frysen ca 30 min. Värm ugnen  till 175 grader.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop mjölk, ägg vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Skär persikorna i klyftor.
  4. Lägg i klyftorna av persika och blåbär i det förgräddade pajskalet och fyll på med äggstanningen, strö över mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Chocolate chip cookies-flarn

chokolate chip cookies
Dessa kakorna slängde jag ihop innan frukost i helgen! Japp, så sugen var jag på dels att baka och dels på att äta kakor! Du blandar ihop allt på 10 min max och sen är det bara att grädda bollar på plåtar, De flyter ut mycket så använd minst två plåtar. Kakorna blir tunna nästan som flarn, sega i mitten och krispiga i kanten.

ca 14 kakor

Chocolate chip cookies, flarn

  • 115 g smör, kallt
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl grovt hackad choklad
  •  1 msk hackade rostade hasselnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220 g varmluft.
  2. Mixa ihop tärnat smör, råsocker och strösocker i en matberedare.
  3. Mixa i ägget och sen mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  4.  Rör i chokladen och nötterna.
  5. Forma bollar och lägg på två plåtar, de flyter ut mycket så ha gott om mellanrum.
  6. Grädda i ca 10 minuter.
  7. Låt svalna helt på plåten.

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Kladdkaka laktosfri

Denna kladdkaka är laktosfri men precis lika god! Dock är det laktos i ganachen, men det går ju utmärkt att bara äta kladdkakan =) Konsistensen är perfekt enligt mig…kladdig och seg. Inte rinnig. Sjukt god om du frågar mig!

kladdkaka laktosfri

Kladdkaka, laktosfri

  • 1 dl neutral olja (typ rapsolja)
  • 110 g ägg (2 st)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 120 g farinsocker (1 ½ dl)
  • 70 g ljus sirap (½ dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl )
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett
    bakplåtspapper i botten på springformen.
  2. Häll olja i en bunke. Rör i ägg, strösocker och farinsocker i en bunke, men vispa inte luftigt.
  3. Rör i resten av ingredienserna.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20
    minuter. Kladdkakan brukar vara klar när
    den är gräddad ca 2 cm in från kanten när
    du känner med en provsticka. Den skall vara vobblig när du stöter på formen. Vaka över
    kakan i ugnen hela tiden så den inte blir
    övergräddad.
  5. Låt kakan svalna helt, då är den godast
    och smakar mest choklad.

Mjölkchokadganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl grädde
  • 25 g honung
  • 1 msk smör
  • 1 km salt

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Koka upp grädden med honungen.
  3. Häll grädden över chokladen, låt stå 30 sek och blanda sen till en homogen blandning. Smält i smöret och blanda i saltet. Plasta längst med ytan och låt stå i rumstemperatur tills det är en spritsbar konsistens.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..