Hallonsorbet med bubbel & pistageflarn

Den här hallonsorben har jag gjort sen jag bodde hemma, då serverade jag den gärna med kladdkaka! Men en lättare och fräschare dessert blir det om man serverar den med lite sött bubbel och pistageflarn. Passar perfekt efter en större middag.

sorbe

Foto: Helén Pe

Hallonsorbet med bubbel & pistaschflarn

8 40 min + 10 min i ugn + tid att frysa

Vill du göra desserten alkoholfri byter du ut mousserande vin mot Pommac.

Till 6 pers:

  • 350 g frysta hallon
  • 1 dl vatten
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 dl pressad citron
  • 1 äggvita

    Pistaschflarn, ca 18 kakor:

  • 25 g skalade pistaschnötter
  • 25 g sötmandel
  • 50 g smör
  • 50 g glykos (3 msk)
  • 1/2 dl strösocker

    Tillbehör:

  • Asti Cinzano

Gör sorbet desserten så här:

  1. Pistaschflarn: Sätt ugnen på 175° varmluft. Finhacka nötter och mandel. Knåda ihop alla ingredienser.
  2. Rulla kulor av degen. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper, de flyter ut mycket.
  3. Grädda flarnen mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Stansa eventuellt ut fina rundlar precis när de tagits ut ur ugnen om du vill ha runda jämna kanter. Låt flarnen kallna.
  4. Sorbet: Koka upp hallon, vatten och socker. Låt kallna och mixa med mixerstav. Blanda i citronsaften.
  5. Vispa äggvitan vit och skummig. Häll i hallonblandningen och rör om tills allt är blandat.
  6. Frys hallonsmeten i glassmaskin. Den kan även frysas i en bunke i frysen, rör då med jämna mellanrum tills sorbeten frusit.
  7. Forma kulor av sorbeten och lägg i glas. Häll över Asti Cinzano och servera genast med pistaschflarn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..