Här är min nyttiga spaning

Alla vill hänga på den stora hälsovågen. Jag har listat åtta trender som jag tror blir stora 2016.

Blomkål är rätt.

Blomkål är rätt.

Blomkålen är den nya grönkålen

Comeback för den goda blomkålen. Klassisk serverad som gratinerad, i soppa, i såser och röror. Men det nya är att göra blomkålsbiff, blomkålsmos eller att göra pizzabotten av blomkål. Eller finfördela den och servera som ris.

Min goda vardagsrätt med zuchinipasta.

Min goda vardagsrätt med zucchinipasta.

Vego nudlar

Gott och nyttigt, kan göras på zucchini, rättika, morot, gurka. Gillar min Spirelli men önskar mig en grönsakssvarv i julklapp.

Alternativ till blåbär när man är ute efter mycket antioxidenter.

Alternativ till blåbär när man är ute efter mycket antioxidanter.

Svart ris

Svart ris är rikt på antioxidanter och spås bli vårt nya alternativ till vitt ris, potatis och pasta.

Salladsblad med grisöra från Kommendören.

Salladsblad med grisöra på restaurang Kommendören.

Salladsblad i stället för tacoskal

Små gemsalladsblad är perfekt att servera små munsbitar i. Jag brukar göra räkcevish i salladsblad som en liten förrätt. Använd även kålblad och salladsblad till wrapen istället för bröd. På Max hamburgerrestaurang får man deras low carb-burgare inslagen i isbergssallad.

Nu finns det massor av bra produkter utan gluten.

Nu finns det massor av bra produkter utan gluten.

Glutenfritt

Glutenfritt är en stor trend även om man inte är glutenintolerant men vill äta lite sundare. Nu finns det så många nya produkter som t ex spännande mjölsorter och bönpasta.

Nu fyller vi lattemuggen med buljong.

Nu fyller vi lattemuggen med buljong.

Buljong

Efter den stora juicetrenden är det buljong de trendiga New York borna sippar på.

Tilltuggen är såklart rawfood, Råbaren, Ljungrens.

Tilltuggen är såklart rawfood på Råbaren, Ljungrens, Götgatan i Stockholm.

Nytänkande restauranger

Menyerna på restauranger och caféer blir allt mer anpassade till våra hälsosamma krav, våra dieter och livsstilar. 2016 tror jag det kommer fler restauranger som kör enbart vegan och/eller rawfood.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..