Gi-burgare med avokadosalsa

Den här rätten gör jag ofta när tiden är knapp och jag är sugen på något gott. Jag älskar kombinationen av chili, lime och koriander.

gi-burgare

Blanda ca 500 g blandfärs (eller färs av högrev om du får tag på det eller vill lyxa till det lite extra) med salt och svartpeppar. Forma till burgare och stek på medelvärme, när de är nästan färdiga lägg på en skiva ost. Jag gillar faktiskt den där färdigskivade cheddarosten, men det är förstås en smaksak. Under tiden blanda två färska tärnade avokados med ett paket tinade mangotärningar. Den frysta mangon passar bättre i denna rätt än färsk. Gör en dressing på ½ dl olivolja, en hackad chili, saften av en halv lime , en tsk honung, en kruka grovhackad koriander, flingsalt och svartpeppar. Servera burgarna och salsan på en bädd av ruccola. Vardagslyx!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..