ANNONS

Jordgubbstårta i långpanna

/

Jordgubbstårta i långpanna
Ni vet min Himmelska Jordgubbstårta? Den bakas hej vilt nu, det känns som att jag kan simma i era bilder ni skickar till mig på den tårtan. Det är så galet roligt! Varje sommar får den ett uppsving och det gör mig verkligen så glad. Det är det som är hela grejen med bloggen – att få se er baka efter mina recept. Älskar det! Och på tal om himmelsk jordgubbstårta så bakade jag igår en Jordgubbstårta i långpanna. Kan vara den enklaste tårtan en kan göra. En citronbotten som är toppad med himmelsk jordgubbsfyllning.

Jordgubbstårta i långpanna
Att endast ha en botten gör tårtbaket så himla enkelt. Fort går det också. Baka en tårtbotten, låt den svalna och så på med fyllningen du rört ihop medan botten var i ugnen. Klart! Ibland behöver det inte vara svårare än så.

Jordgubbstårta i långpanna, 25 bitar:

Tårtbotten:
100 g smör
2.5 dl mjölk
5 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
saft och skal från 1 citron
1 nypa salt

Fyllning:
350 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
+ ev. extra bär till garnering

Gör så här:
Tårtbotten: 
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30×40 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
smält smöret och låt stå. Vispa upp ägg och strösocker med elvisp i ca. 6 minuter, till ett riktigt fluff. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och vänd sedan ner dem i äggfluffet. Tillsätt sedan det smälta smöret, mjölk, citronsaft och citronskal. Rör ihop en klumpfri smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Fyllning: Börja med att skölja, rensa och grovhacka jordgubbarna. Vispa upp grädden ganska hårt och ställ åt sidan. Rör ihop philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Rör ner färskoströran i grädden och vänd till sist ner jordgubbarna. Rör ihop tills allt blandats väl.
Bred fyllningen på tårtbotten och toppa med extra mycket jordgubbar.

Jordgubbstårta i långpanna
För att få till en härligt rosa färg så kan du mosa ett par gubbar och röra ner i fyllningen. Det blir superfint!

Jordgubbstårta i långpanna
Tårtan räcker till många och går att förvara till dagen efter. Den är ljuvligt god och smakar verkligen sommar. Lycka till med ditt tårtbak. Kram. ♥

18
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00