ANNONS

Chokladsnittar med polka

/

Chokladsnittar_polka
Chokladsnittar toppade med polkagris. En kaka som är enkel att baka och fyller kakburken på nolltid. Av en sats deg får du ca. 50 kakor, perfekt till kalas eller när du vill fylla frysen.

Chokladsnittar_polka2
Choklad och polka är en himla god smakkombination. Mint tar fram chokladsmaken på ett fantastiskt vis. Om du inte kan äta polka så kan du antingen skippa det helt eller ersätta mot något annat godis som du gillar.

TIPS:
* Glutenfritt: 
Ersätt vetemjöl med 4 dl glutenfri mjölmix
* Förvaring: 
Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.
* Hållbarhet: 
Håller sig färska i skafferi i två veckor, kan frysas i upp till 3 månader i en tätslutande burk med lock.

Chokladsnittar med polka, ca. 50 st:

Ingredienser:
150 smör
3.75 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk sirap, ljus
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 dl polkakarameller

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom polka till en smidig deg. *Om degen smular – tillsätt lite mer sirap och knåda knåda knåda. Den kommer att gå ihop även fast det ibland kan ta en stund. Rulla sedan degen till tre längder och lägg på plåten med jämna mellanrum.
  3. Krossa polkagrisen (t.ex. i en mortel) och strö den över längderna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
  5. Tag ut och låt stelna en aning innan du skär dem i snitt.

Chokladsnittar_polka5
Hoppas att det ska smaka. ♥

0
18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00