ANNONS

Pepparkaksmuffins med frosting

/

Pepparkaksmuffins_frosting5
Saftiga pepparkaksmuffins toppade med en vaniljfrosting och lite rivet apelsinskal. Dessa cupcakes gör succé på julens gottebord, bland både stora och små.

Pepparkaksmuffins_frosting6
Se så saftiga de är! Jag använde mig av mitt recept på saftiga citronmuffins men gjorde ett par justeringar för att få dem juliga med smak och doft av pepparkaka.

Pepparkaksmuffins med frosting, 12 st:

Muffins:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk pepparkakskrydda – recept här
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Frosting: 
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Garnering: 
1 apelsin – rivet skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
  4. Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.
  5. Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast frosting.
  6. Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med lite apelsinskal.

Pepparkaksmuffins_frosting1
Hoppas att det ska smaka. ♥

8
43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00