ANNONS

Chokladkaka med chokladfrosting

/

chokladkaka_frosting_center4
Chokladkaka med en fluffig chokladfrosting med liten touch av kaffe, toppad med lite chokladströssel och centergodis. Så enkelt men ack så gott.

chokladkaka_frosting_center2
Chokladkakan blir som lite kladdig i mitten och mer torr i kanterna, om än supersaftig. En blandning av kladdkaka och sockerkaka skulle vara en bra förklaring. En mastig chokladkaka helt enkelt.

Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt ägg mot 2 msk havregrädde. Använd mjölkfritt smör och växtbaserad färskost. Byt godiset till veganskt alternativ.
Förvaring: Förvaras i en tårtkupa i kylskåpet.
Hållbarhet: Håller i 3 dagar i kylskåp och 3 månader i frys (frys kakan utan frosting).

Chokladkaka med chokladfrosting, 8 bitar:

Chokladkaka:
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting: 
100 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm färskost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 msk kokt kaffe

Topping:
1 rulle centergodis
2 msk strössel av valfri sort

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra- samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke för sig. Tillsätt det smälta smöret och arbeta sedan in resterande ingredienser. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt, ställ gärna i kylskåp i 1-2 h.
  5. Frosting: Vispa samtliga ingredienser till en fluffig frosting. Vispa med elvisp i 3-4 minuter.
  6. Spritsa frostingen på den avsvalnade kakan och toppa sedan med strössel och godis.

chokladkaka_frosting_center3
Hoppas att det ska smaka! ♥

Glöm inte att följa mig i mina andra kanaler – Facebook & Instagram.

0
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00