ANNONS

Snickersbollar med kola

/

snickersbollar2
Snickersbollar med kola, ja det är precis vad det låter som. Sött, salt, krispigt, segt, kladdigt och ljuvligt gott. Ja, allt du kan önska i en och samma boll helt enkelt.

snickersbollar
Jag har tagit mitt recept på snickersrutor, tillsatt lite karamelliserad mjölk och sedan rullat till bollar som jag doppat i choklad istället för att platta ut i form och skära i rutor. Detta blev så fint!!

TIPS:
Förvaring: I en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.
Glutenfritt: Byt ut cornflakes mot samma mängd glutenfria cornflakes.
Hållbarhet: Upp till 1 månad i kylskåp och 3 månader i frys.

Snickersbollar med kola, 30 st:

Ingredienser:
350 g jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 tsk vaniljsocker
10 dl cornflakes
2 dl riven kokos

Till gernering:
200 g valfri choklad
1 tsk kokosolja
jordnötter eller lite extra cornflakes

Gör så här:

  1. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap, karamelliserad mjölk och vaniljsocker  i en kastrull. Låt sjuda i ett 3 minuter under omrörning. Tag av från värmen.
  2. Krossa Cornflakesen i en bunke för sig och blanda med kokos. Rör ner cornflakesblandningen i kastrullen. Rör om tills allt blandats väl.
  3. Låt svalna så pass tills du kan arbeta med degen utan att bränna dig, rulla till jämnstora bollar och lägg dem på en bakpappersklädd bricka. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på svag värme i en kastrull.
  5. Tag ut dina snickersbollar och doppa dem sedan i chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och toppa med lite krossade cornflakes eller hackade jordnötter. Låt stelna en stund i kylskåpet.
snickersbollar3
Hoppas att det ska smaka. ♥
0
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00