ANNONS

Vegansk kladdkaka med grädde och jordgubbar

/

Vegansk_kladdkaka6
Vegansk kladdkaka. Ja, en klassisk sådan som är lite härligt seg i kanten och alldeles len och kladdig i mitten. Med lite grädde och färska bär att toppa med blir denna en riktig 10-poängare.

Vegansk_kladdkaka
Kladdkakan blir som allra godast om den får stå i kylskåpet i åtminstone 3 timmar, men gärna över en hel natt. Då får du en riktigt kladdig och härlig konsistens som inte rinner.

Vegansk Kladdkaka, 10 bitar:

Ingredienser:
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Topping:
3 dl grädde – jag använder sojagrädde
250 g färska jordgubbar eller andra bär

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
  2. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
  3. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havremjölken. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
  6. Toppa med grädde & bär innan servering.

Vegansk_kladdkaka4
Hoppas att det ska smaka. ♥

0
10

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00