ANNONS

Pavlova med chokladganache och hallongrädde

/

Pavlova_chokladganache_hallongrädde7
Pavlova med chokladganache och hallongrädde. Såklart toppad med sommarens godaste bär – de svenska jordgubbarna. Så enkelt men ack så gott. Perfekt att baka till egentligen alla möjliga fikatillfällen. Speciellt nu inför midsommar tänker jag, visst är detta en härlig midsommartårta?

Pavlova_chokladganache_hallongrädde5
Krispigt, segt, kladdigt, fluffigt, sött, syrligt. Ja, denna tårta har allt det du kan önska. En riktig sommardröm om jag får säga det själv.

Om du vill förbereda marängen så ska den förvaras torrt. Du kan göra marängen flera veckor i förväg för att sedan fylla innan servering.
Fyll marängen så snart inpå servering som möjligt för bästa resultat. Det går även att förvara tårtan i kylskåp över natten men då är marängen betydligt segare vid servering. Gott det också förvisso!

Pavlova med chokladganache och hallongrädde:

Maräng:
5 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk maizena majsstärkelse

Chokladganache:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Hallongrädde: 
3 dl vispgrädde
100 g hallon

Topping:
350 g färska jordgubbar

Gör så här:

  1. Pavlova: Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5-7 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. Vänd ner majsstärleksen och klicka sedan ut marängen på bakplåtspapperet, bred ut så stor pavlova du önskar, min är ca. 25 cm i diameter.
  3. Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°c. Grädda i ca. 1 h. När den släpper från pappret så är den klar – prova att lyfta lite på den efter ca. 45 minuter.
    Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.
  4. Chokladganache: Finhacka chokladen och låt stå. Hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme (får inte koka!), tillsätt chokladen och drag bort från värmen. Rör om tills all choklad smält och ställ sedan i kylskåpet för att tjockna.
  5. Hallongrädde: Vispa upp grädden till ett fast fluff. Mosa hallonen och vänd ner dem i grädden.
  6. Montering: Lägg marängen på ett tårtfat. Bred på chokladganache och sedan hallongrädden. Toppa med jordgubbar.

Pavlova_chokladganache_hallongrädde10
Hoppas att det ska smaka. ♥

0
29

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00