ANNONS

Dammsugare med smak av citron

/

dammsugare_citron6
Citrondammsugare, ja alltså dammsugare med smak av citron. Inte punschrulle, inte arraksrulle utan en helt galet god liten munsbit med smak av citron och vit choklad. Jag tänker mig en lite piffigare variant av dammsugaren. Som passar perfekt till påsk, inte sant?

dammsugare_citron3
Jag tyckte att det var så himla fint att klä dessa dammsugare i gul marsipan i och med att smaken inuti är fräsch av citrus, som ju även den faktiskt är gul. Det gör att man kan ana smaken innan man hunnit stoppat in en liten godbit i munnen. Och på tal om smak, citron och vit choklad – hur ljuvligt gott är inte det ihop? Älskar!

TIPS:
* Dammsugarna går utmärkt att frysa in i tätslutande burk med lock.
* Kakor du kan använda är småkakor såväl som mjuka kakor.
* Förvara dina dammsugare i en tätslutande kakburk med lock i kylskåpet.

Citrondammsugare, 30 st:

Ingredienser:
1 l kaksmulor – jag använder citronsockerkaka
100 g färskost
skal från 1 citron
2 msk citronsaft
400 g gul marsipan
100 g vit choklad
strössel

Gör så här:
1. Vispa kaksmulor, färskost, citronskal- och saft till en smidig deg som enkelt kan rullas till en boll (testa med en liten bit deg).
2. Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper och dela i 3 delar. Rulla varje del till en lång rulle. Låt kylas i kylskåpet i 10 minuter.
3. Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper och tag sedan fram kakrullarna ur kylskåpet. Rulla in rullarna i marsipanen. Skarven nedåt.
4. Ställ i kylskåpet och låt stå där tills du smält chokladen.
5. Dela de kylda rullarna i lagom breda bitar, du bestämmer själv. Doppa sedan ändarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper, toppa med lite strössel och låt stelna i kylskåp.

dammsugare_citron1
Hoppas att det ska smaka. ♥

3
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00