ANNONS

Chokladpavlova med kola och salta nötter

/

chokladpavlova_kola_nötter4
Chokladpavlova med kola och salta nötter. Ja, och en liten klick lättvispad grädde också såklart. Så enkelt men ack så gott. Denna ljuva bakelse har allt. Krispigt, segt, kladdigt, sött, salt, krispigt och gott. Påminner om snickers i smaken och det är enligt mig själv bara positivt.

chokladpavlova_kola_nötter
Se så härligt kolasåsen rinner när jag tagit en bit av min pavlova. Jag rekommenderar er alla att prova dessa! Och är det så att du är allergisk mot nötter så kan du ta saltade frön eller kärnor av valfritt slag. Marängerna håller fint i ett par månader om de förvaras torrt – dock inte fyllda utan bara som de är.

Chokladpavlova med kola och nötter, 6 st:

Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
100 g mörk choklad

Fyllning: 
2.5 dl kolasås – recept här
3 dl vispgrädde
1 dl salta jordnötter

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du fortsätter att vispa på högsta hastighet. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
  3. Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt så att smeten ”marmoreras”.
  4. Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt plåten med marängerna stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
  6. När marängerna svalnat så fördelar du kolasåsen i marängens gropar. Toppa med lättvispad grädde, salta nötter och eventuellt lite riven choklad.

chokladpavlova_kola_nötter2
Hoppas att det ska smaka. ♥

2
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00