Nattjästa Baguetter

nattjasta_baguetter2
Nattjästa baguetter. Sådana med krispig yta och segt inkråm. Rör ihop en deg ikväll, baka ut och grädda av imorgon bitti så har du nygräddade baguetter lätt som en plätt till frukosten. Hur bra får det bli? Och inte nog med att det är enkelt – de blir helt galet goda också. Prova, vetja!

Nattjästa Baguetter, 4 st:

Ingredienser:
25 g Jäst
6.5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
14 dl vetemjöl
2 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att lösa jästen i det kalla vattnet tillsammans med olivoljan – använd en stor skål, degen behöver nämligen plats för att bli åtminstone dubbelt så stor.
  2. Tillsätt vetemjöl och salt och rör ihop en deg – använd t.ex. en träslev eller liknande. Du behöver inte knåda degen utan endast röra ihop tills alla ingredienser blandats in i degen väl.
  3. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylskåpet, låt jäsa i minst 6 timmar.
  4. Tag fram degen och stjälp försiktigt upp på väl mjölad bakbänk. Dela i fyra lika stora delar och vrid dem till baguetter – lika långa som din plåt är på långsidan. Lägg på en bakpappersklädd plåt med jämna mellanrum och täck med en bakduk.
  5. Sätt ugnen på 250°c över/undervärme. När ugnen blivit varm så sätter du in plåten med baguetterna mitt i ugnen. Låt gräddas i 5 minuter och sänk sedan ungnen till 225°c grader och låt gräddas i ytterligare 15 minuter – tills de fått en fin gyllene färg.
  6. Tag ut ur ugnen och låt svalna på ett avsvalningsgaller innan du skär upp dem.

 

nattjasta_baguetter
Hoppas att det ska smaka! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..