7 sorters småkakor – recept på goda småkakor

7 sorters småkakor. Ja, det är ju en klassiker. Att det vid fikabjudning ska finnas 7 olika sorters småkakor på kakfatet. Så var det förr, och det är något jag gillar att anamma. Fikatraditioner från förr. Så därför tänkte jag tipsa om mina 7 favoritsmåkakor. Omöjligt att bara välja en sort.

Vilken är din favorit?

After eight- snittar. Som vanliga chokladsnittar fast med massa härlig after eight. Detta är den perfekta småkakan för dig som gillar mint. De är himmelskt goda!

Chokladkakor med kola och salt. Dessa kakor går inte av för hackor! De är enkla att baka och blir ljuvligt goda. Det blir succé varje gång jag sätter fram ett kakfat med sådana.

Småkakor med kokostosca
Småkakor med kokostosca. Ja, små mördegskakor med kokostosca, som en hallongrotta fast med tosca istället för sylt. Dessa är verkligen supergoda! Toscan blir alldeles seg och gör sig jättefin mot den spröda småkakan som smälter i munnen.

Sega Dumlesnittar. Ljuva kolasnittar som blir ännu godare med lite härlig dumle! Om ni gillar kolakakor så MÅSTE ni prova dessa. De smakar som en dröm.

Hallongrottor
Klassiska Hallongrottor. Kanske min favoritsmåkaka. I alla fall när det kommer till klassiska småkakor. De är bara SÅ himla goda! Gillar ni denna klassiker?

Snickerdoodles
Snickerdoodles är ljuvliga småkakor med smak av kanel. De är lite sega i kanterna och alldeles mjuka i mitten. En riktig favorit faktiskt!

Kanelbullesnitt
Ljuvliga Kanelbullesnittar. Perfekt för den som är sugen på Kanelbullar men som inte orkar stå i köket i flera timmar. För vet ni? Dessa småkakor smakar precis som nygräddade kanelbullar.. Så goda!

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

 1. Hur förvarar du kakorna på bästa sätt? Tänkte baka några av dem till vårt dop men är först om en vecka ska man vänta med att baka tills dagarna innan?

 2. Lisa skriver:

  Hur är dessa kakor att frysa in?

 3. Sara skriver:

  Wow vill baka alla dessa!

 4. Bea skriver:

  Hej Frida!
  Jag tycker att det är svårt att få småkaks-degar smidiga. De blir sköra och sprickiga.
  Vad ska jag tänka på för att få dem bättre?
  Bea

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..