Veckans bakverk 4 – Oreotryffel

oreotryffel3
Veckans bakverk 4 – Oreotryffel!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk – omgång nummer 4! Jag är galet peppad på denna vecka, och jag hoppas såklart att ni också är det. Förra veckan var vi väldigt många som bakade Citronmuffins, de blev superpopulära! Och i vanlig ordning så repostade jag samtliga av era bilder på min instagram. Så roligt!

Denna vecka ska vi baka Oreotryffel på 3 ingredienser. Dessa är så goda att du vill äta upp alla innan någon annan i familjen ens hunnit märka att du bakat. Ja, det är på riktigt! SÅ himla goda. Och enkla att baka, du behöver inte ens en ugn. Hur bra? Gör dubbel sats om du önskar att frysa in ett gäng till helgen kanske? Eller inför stundande kalas?

Vi använder samma hashtag under alla omgångar av veckans bakverk! Alltså #veckansbakverk1. Många blev fundersamma om det inte skulle vara ”veckansbakverk3” förra veckan iom att det var omgång nummer 3. Men jag tycker det är roligt om alla era bakverk från samtliga veckor hamnar under samma hashtag, så därför kör vi veckansbakverk1. Om inte ”Veckansbakverk” hade varit fullt av andra inlägg så hade jag såklart använt det ordet. Men nu var det upptaget så därför fick det bli en etta bakom.

Glutenfritt: Byt ut kakorna mot samma mängd glutenfria kakor.
Veganskt: Byt färskosten mot en vegansk variant samt se till att chokladen är en vegansk choklad.
Laktosfritt: Byt färskosten mot en laktosfri färskost.
Hållbarhet: Tryfflarna håller sig goda och fina i upp till 1 vecka i kakburk som står i kylskåpet.
Kan jag frysa in mina oreotryfflar: Ja, du kan med fördel frysas in dina tryfflar i tätslutande burk med lock, eller i väl förslutna fryspåsar.
Gillar inte oreos: Om du inte gillar oreos så kan du byta mot till exempel ballerina.

Här ser ni en video på hur jag gör mina oreotryfflar.

Oreotryffel, 30 st:

Ingredienser:
2 paket oreokakor á 154 g
200 g philadelphia
250 g valfri choklad (jag använde mjölkchoklad)

Gör så här:
1. Mixa kakorna (krämen emellan ska vara kvar) i din matberedare till ett smul. Tillsätt philadelphiaosten och mixa till en krämig smet.
2. Rulla till 30 jämnstora bollar, lägg dem på en bakpappersklädd bricka och låt stå i frysen i 15 minuter.
3. Smält chokladen på låg värme och doppa sedan dina frysta bollar, toppa eventuellt med lite krossad oreo. Låt stelna i kylskåp.

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:

#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era småkakor! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..