ANNONS

Veckans bakverk 3 – Saftiga Citronmuffins

/
citronmuffins
Veckans bakverk 3 – Saftiga Citronmuffins!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk – omgång nummer 3! Så himla roligt tycker jag, hoppas att ni också är peppade! Förra veckan blev en ännu större succé än tidigare vecka och jag delade hela 31 bilder på Chokladbollar som ni bakat under veckan på min instagram. Så fantastiskt roligt!

Denna vecka ska vi baka Saftiga Citronmuffins. Ni är många som önskar enkla bakverk som går att frysa och som alla i familjen kan vara med att baka. Så vad passar då bättre än Citronmuffins? De är så saftiga och så ofantligt goda! Gör dubbel sats om du önskar att frysa in ett gäng till helgen kanske? Eller inför stundande kalas?

Vi använder samma hashtag under alla omgångar av veckans bakverk! Alltså #veckansbakverk1. Många blev fundersamma om det inte skulle vara ”veckansbakverk2” förra veckan iom att det var omgång nummer 2. Men jag tycker det är roligt om alla era bakverk från samtliga veckor hamnar under samma hashtag, så därför kör vi veckansbakverk1. Om inte ”Veckansbakverk” hade varit fullt av andra inlägg så hade jag såklart använt det ordet. Men nu var det upptaget så därför fick det bli en etta bakom.

Glutenfritt:Byt vetemjöl mot 4.5 dl glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot 0.75 dl kikärtsspad.
Laktosfritt: Byt smöret mot ett laktosfritt smör.
Hållbarhet: Citronmuffinsen håller sig saftiga och fina i 1 vecka i kakburk som står i skafferiet.
Kan jag frysa in citronmuffins: Ja, du kan med fördel frysas in dina muffins i tätslutande burk med lock, eller i väl förslutna fryspåsar. OBS. Tänk på att låta dina muffins svalna helt innan du lägger dem i burk eller påse. Om de är varma så kommer fukten att bilda kondens vilket gör att formarna blir blöta och i sin tur expanderar och släpper från muffinsen.

Här ser ni en video på hur jag gör mina citronmuffins.

Saftiga Citronmuffins, 10 st:

150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
0.5 dl citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:

#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era småkakor! ♥

2
16

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00