Veckans bakverk 2 – Klassiska Chokladbollar

Chokladbollar recept
Veckans bakverk 2 – Klassiska chokladbollar!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk – omgång nummer 2! Så himla roligt tycker jag, hoppas att ni också är peppade! Förra veckan blev en succé och jag delade hela 17 bilder på Kanelbullesnittar som ni bakat under veckan på min instagram. Heja!

Denna vecka ska vi baka Klassiska Chokladbollar. Ni bvar många som önskade något enkelt, snabbt och alldeles ljuvligt gott – så vad passar då bättre än dessa godbitar? Mina chokladbollar är dock inte som andra chokladbollar, nej. Dessa är de godaste som finns, på riktigt alltså! Gör dubbel sats om du önskar att få några kvar till helgens fikastunder, det finns nämligen en stor risk för att de försvinner illa kvickt.. 🙂

Glutenfritt:Byt havregryn mot glutenfri havregryn.
Veganskt: Byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Laktosfritt: Byt smöret mot ett laktosfritt smör.
Hållbarhet: Chokladbollarna håller i upp till 2 veckor i en kakburk med lock i skafferiet.
Kan jag frysa in chokladbollarna: Ja, chokladbollarna kan med fördel frysas in i tätslutande burk med lock, eller i väl förslutna fryspåsar.

Här ser ni en video på hur jag gör mina chokladbollar.

Chokladbollar, 20 st:

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl havregryn
0.5 dl kokt kaffe (kallt) – går att ersätta mot samma mängd vatten
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
+ pärlsocker, strössel, nötkross eller kokos att rulla i

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser (utom pärlsocker) i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke.
2. Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med ändå fast smet.
3. Rulla smeten till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:
#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era småkakor! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..