Veckans bakverk 1 – Kanelbullesnittar

kanelbullesnittar
Veckans bakverk 1 – Kanelbullesnittar!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk! För allra första gången. Så himla roligt tycker jag, hoppas att ni också är peppade!

Denna vecka ska vi baka Kanelbullesnittar. Alltså småkakor med smak av Kanelbullar. Finns där något ljuvligare så säg. Dessa kakor är enkla att baka, går snabbt att knåda ihop och fyller kakburken på nolltid.

Glutenfritt:Byt vetemjöl mot 4.5 dl glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smöret mot mjölkfritt margarin och pensla med havremjölk.
Laktosfritt: Byt smöret mot ett laktosfritt smör.
Hållbarhet: Kakorna håller i upp till 3 veckor i en kakburk med lock i skafferiet.
Kan jag frysa in kakorna: Ja, kakorna kan frysas in i tätslutande burk med lock, eller i väl förslutna fryspåsar.

Kanelbullesnittar, ca. 50 kakor:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen kanel
+ ägg & pärlsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg.
Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning.
3. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:
#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era småkakor! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..