ANNONS

Nattjäst morotsbröd i långpanna

/

nattjast_morotsbrod_langpanna
Nattjäst morotsbröd i långpanna. Så saftigt att du nästan aldrig mer vill baka något annat ljust bröd sen. Och för att få extra mycket smak skulle jag rekommendera er att rosta brödet, då får ni lite extra fras också. SÅ gott!

nattjast_morotsbrod_langpanna2
Denna bild visar tydligt hur saftigt detta bröd är. Det innehåller ju morötter vilket bidrar till extra mycket saftighet. Och det här med att jäsa bröddegen i kylskåpet över natten, ja visst är det fenomenalt? Du rör ihop degen ikväll, häller ut på plåten och ställer den i kylskåpet över natten. Sedan tassar ni upp imorgon bitti och sätter igång ugnen, tar ut brödet ur kylen och gräddar av. Så har ni nygräddat till frukost bara sådär. Älskar det!

Nattjäst morotsbröd i långpanna, 20 st:

Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
7 dl siktat dinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).
2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning.

nattjast_morotsbrod_langpanna1
Hoppas att det ska smaka! ♥

23
51

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00