Blåbärspaj med smuldeg

blabarspaj_med_smuldeg3
Blåbärspaj med smuldeg. Och extra smuldeg vill jag bara säga! För visst är det viktigt med mycket smul? Denna paj blir härligt saftig och lite krispig på ytan. Den är så god att du nästan omöjligt kan äta endast en portion..

blabarspaj_med_smuldeg1
Kolla på detta? Åh, nu blir jag sugen på denna paj idag igen. Fast jag åt två portioner av den igår vid fikat.. Blåbären kan enkelt bytas ut mot andra bär. Byt rakt av. 🙂

Blåbärspaj med smuldeg, 6-8 portioner:

Ingredienser:
500 g blåbär
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
200 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:
1. 
Sätt ugnen på 220°c över/undervärme.
2. Lägg blåbären i en ugnssäker pajform, tillsätt potatismjöl och 2 msk strösocker, rör om tills allt blandats väl.
3. Nyp ihop resterande ingredienser till en smuldeg. Strö 1/3 av smuldegen över blåbären och blanda om. Strö över resterande smuldeg.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du serverar pajen med t.ex. lite vaniljvisp eller glass.

blabarspaj_med_smuldeg2
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Sarah skriver:

    Frysta, Tinade eller färska blåbär? Vad rekomenderar du? Tack för alla härliga recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..