Kolasnittar med salta nötter

Kolasnittar med salta nötter. Ja, och så extra kola såklart i form av mjuka karameller som fått smälta i mitten av kakorna. Hur ljuvliga tror ni att dessa var? Jag fick ge bort hela plåten för att jag inte skulle roffa åt mig alla själv. Det är någonting med sött och salt i kombination. Det får mina smaklökar att dansa i takt. Gillar du också den kombinationen?

Kolasnittar är en tacksam kaka att baka. Det är enkelt, går fort och resulterar i en hel kakburk fylld till bredden med småkakor. För det blir många kakor av en enda sats deg. Jag älskar snittkakor och har en egen kategoriför dem här på bloggen.

Kolasnittar med salta nötter, ca. 45 kakor:

Ingredienser:

Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 påse werthers soft caramels
1 dl salta jordnötter

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175° c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop alla ingredienser utom werthers och jordnötter till en smidig deg.
3. Dela degen i 3 delar och rulla alla delar till längder. Placera ut längderna med jämna mellanrum på plåten.
4. Tryck sedan ner kolakaramellerna i mitten av varje längd.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
6. Tag ut och strö över fint hackade jordnötter, låt sedan svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
7. Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.

Hoppas att det ska smaka! ♥