Vegetarisk Korvstroganoff med ris

vegetarisk_korvstroganoff
Korvstroganoff med ris, ja självklart vegetarisk. En riktig barndomsfavorit som jag ätit så många gånger att jag inte kan räkna så långt. Min korvstroganoff tillagas på en ovo-vegetarisk middagskorv från Pärsons. En korv som smakar som falukorv, otroligt god tycker jag. Och perfekt att använda i just stroganoff.

vegetarisk_korvstroganoff2
Allra helst så serverar jag min stroganoff med ris som jag kokat i grönsaksbuljong. Det sätter extra smak åt maten och det blir alldeles galet gott. Tips till er som inte tidigare provat det.

Korvstroganoff, 4 port:

Ingredienser:
1 msk smör att steka i
1 st. Pärsons middagskorv (ovo-vegetarisk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1-2 msk soja
5 dl lätt creme fraîche
1 grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk honung
1 tsk rökt paprikapulver
salt & svartpeppar efter smak

Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp smöret i en stekpanna.
2. Strimla korven och fräs den i smöret tills den får färg. Hacka lök och vitlök, tillsätt det i pannan och stek tills löken blivit mjuk.
3. Tillsätt tomatpuré och soja, rör om och tillsätt sedan creme fraîche. Rör ihop.
4. Rör ner resterande ingredienser, låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

vegetarisk_korvstroganoff3
Hoppas att det ska smaka! ♥

Klicka gärna på hjärtat i slutet av detta inlägg om ni önskar att se mer matrecept här inne på bloggen. ♥
  1. Emelie skriver:

    Vi testade denna idag. God smak men 1 msk soya gjorde att grytan fick tråkig ljus brunsåsaktig-färg. Skulle det kanske varit 1-2 tsk soya och inte1-2 msk?? eller använder du nån ljus soya? Hade inget rökt paprikapulver men hade i en rejäl klick ”creme bonjour rostad paprika” istället. Det blev också bra!

    1. Vad roligt att den blev god! Jag har 1 msk japansk soja i min och den blir inte direkt brun. Men färgen kanske inte spelar någon roll så länge smaken är bra tänker jag? Kul med creme bonjour, det ska jag prova! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..