Marängrulltårta med grädde och jordgubbar

Marängrulltårta med grädde ochjordgubbar. En sommardröm i sin renaste och godaste form. Denna är enkel att baka, inga krusiduller. Den smakar som en sommardröm och gör succé vid varje kalas. Perfekt nu inför stundande kalas, skolavslutningar och nationaldag, inte sant?

Missa inte mina andra goda sommartårtor HÄR

Marängrulltårta, 8-10 bitar:

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk florsocker
1 tsk maizena majsstärlekse

Jordgubbspuré
75 g jordgubbar
2 msk strösocker
skal av 1 lime

Fyllning:
jordgubbspuré (recept ovan)
3 dl vispgrädde
150 g färska jordgubbar i bitar

Gör så här:


Maräng: 1. 

Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en plåt med bakplåtspapper.


2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan 1 msk strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en bland och fluffig maräng. Vänd sedan ner florsocker och maizena, rör ihop.


3. Bred ut marängen på bakplåtspapperet och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg.


4. Tag ut och strö lite strösocker på toppen, vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.


Puré: 1. Koka ihop jordgubbar och strösocker i en kastrull på medelhög värme. När jordgubbarna blivit lite mjuka så kör du med stavmixer till en puré – du kan också mosa dem fint med en gaffel. Riv sedan ner limeskal och rör om.


Fyllning: 1. Vispa upp grädden och bred den sedan på botten. Droppa över jordgubbspurén och drag med en liten sked så att fyllningen blandas slarvigt.


Strö över jordgubbarna.


2. Rulla marängen från kortsidan till en ganska tight rulle. Pudra över lite florsocker och toppa med lite vispad grädde och jordgubbar.

Hoppas att det ska smaka. ♥