ANNONS

Pavlova med lemoncurd

/

pavlova_med_lemoncurd3
Pavlova med lemoncurd, en ljuvligt god tårta som är enkel att baka och går att variera i det oändliga. En perfekt marängtårta att baka när du vill imponera lite extra på gästerna. Smakerna är en perfekt blandning av sött och syrligt. 

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Pavlova med lemoncurd, 10 bitar:

Maräng: 
5 ägg
3 dl strösocker
2 tsk maizena majsstärkelse

Fyllning:
3 dl lemoncurd – recept här 
4 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här: Maräng: 1. Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5-7 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 
3. Vänd ner majsstärleksen och klicka sedan ut marängen till en marängbotten på bakplåtspapperet, bred ut så stor du önskar, min är ca. 25 cm i diameter.
4. Sätt in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°c. Grädda i ca. 1 h.
När den släpper från pappret så är den klar – prova att lyfta lite på den efter ca. 45 minuter. 
5. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.
6. Toppa med lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär. Och eventuellt lite finrivet limeskal.

pavlova_med_lemoncurd1
Hoppas att det ska smaka. ♥

7
18

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00