Dadelbollar med choklad och salt

dadelbollar_med_choklad_salt3
Dadelbollar med choklad och salt. Dessa är så himla goda! De smakar inte dadlar det minsta, utan mer som en extra god chokladboll. De innehåller inget tillsatt socker, och även chokladen som jag doppat dessa i är sockerfri. Men såklart kan man använda vilken choklad som helst till dessa, eller skippa den helt också om man hellre vill det. Jag gjorde dessa utan tillsatt socker helt enkelt för att jag ville det. Dadlar är söta så det räcker gott ändå.

dadelbollar_med_choklad_salt2
Se så krämiga de blir. Himla goda! Dadelbollarna är enkla att göra också, det är bara att köra allt i en mixer, rulla till bollar och sedan är de klara. Så enkelt!

Dadelbollar, 20 st

Ingredienser bollar:
15 färska, urkärnade dadlar
2 dl fiberhavregryn
0.75 dl solroskärnor
1 msk kakao
0.5 dl espresso, avsvalnad
1 nypa vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
50 g mörk choklad
0.5 tsk kokosolja
+ lite flingsalt

Gör såhär:
1. 
Tag fram din mixer ihop mixa ihop alla ingredienser till dadelbollarna på hög hastighet till en klibbig smet. Tillsätt lite vatten om smeten blivit torr – och lite havregryn om smeten blivit för klibbig. Mixa vidare!
2. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg sedan i kylskåpet medan du smälter chokladen.
3. Smält ihop choklad och kokosolja på låg värme.
4. Tag fram dadelbollarna och doppa dem i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna en aning innan du toppar med lite flingsalt.
5. Låt sedan stelna helt i kylskåp.

* Förvaras i en tätslutande burk med lock i skafferi eller kylskåp.
* Går utmärkt att frysa.

dadelbollar_med_choklad_salt1
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Medea skriver:

    Kan du tipsa om redskapet du använde när du gjorde bollarna, jag såg det i din instastory men vill veta vad det heter!

    1. Pralinverktyg! Jag köpte det hos Lyckasmedmat.se, dock sålde dem slut efter att jag tipsat om dem. Men jag har pratat med dem och de sade att nya är på väg in och väntas vara i lager inom 10 dagar. Kram! <3

  2. Medea skriver:

    Kan du tipsa om redskapet du använde, du skrev något om det i din instastory!

  3. Maria skriver:

    Hade ingen choklad hemma så rullade i kokos. Fick ta nästan n halv dl vatten men sem blev smeten kanon. Perfekt till eftermiddagsfikat när vi får gäster. Supergoda!

    1. Vad roligt att de blev goda! Det är såklart svårt att veta hur mycket extra vätska- eller gryn som behövs. Det beror ju på hur saftiga och stora dadlarna är 🙂
      Kram fina du! <3

Lämna ett svar till Frida Skattberg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..