Saffransfudge med kondenserad mjölk

saffransfudge_kondenserad_mjolk
Efter att inte ha sett solen på en hel vecka nu så tänkte jag att jag åtminstone måste baka någonting som liknar solens färg.. 🙂
Och gissa vad det blev? – En ljuvlig Saffransfudge med kondenserad mjölk. Oj så gott det blev. Jag älskar saffran och ser fram emot alla julbak med saffransdoft i huset. 🙂

saffransfudge_kondenserad_mjolk1
Kolla så krämig fudge. Den är krämig, len och alldeles full av god saffranssmak.

Saffransfudge, 30 bitar:

Ingredienser:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g vit choklad
1 g saffran

Gör så här:
1. 
Smält ihop alla ingredienser på låg värme över ett vattenbad.
2. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen.
3. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h.
4. Tag upp ur formen och skär i rutor.

TIPS:
* Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock
* Fudgen förvaras i kylskåp
* Hållbarhet upp till 3 veckor
* Fudgen går bra att frysa

saffransfudge_kondenserad_mjolk2
Hoppas att det ska smaka. 

  1. Blerina skriver:

    Hej

    om man inte har en vattentålig skål kan man göra detta direkt i kastrullen?? fast på riktigt svag värme

  2. Frida skriver:

    Jag gjorde dessa men blev inte helt nöjd med konsistensen, men jag fryste in dom och när jag gjorde saffransbullar så tröck jag i en i varje ☺️ Blev kanon gott!

    1. Men åh! Tur att du kunde rädda dem. Låter supergott! Kram <3

  3. Panik! Köpte tydligen osötad mjölk och det vägrar att stelna! Kan jag rädda detta på något sätt? Har det i kylskåpet i formen just nu. Eller måste det kastas 🙁

  4. Så gott o enkelt det verkar! en fråga bara – är detta en fudge som blir lite ”för” söt för dem som tycker vit choklad är väldigt sött? Tror du på att i så fall blanda i lite salt o citron kanske? Eller är det helt enkelt så att fudgen är som bäst i sin enkelhet?! Tack för all inspiration!!☺️

    1. Anya skriver:

      Blev rätt så söt, ja. Men god smak.

  5. Cecilia skriver:

    Vilken av den kondenserad mjölken använde du den färdig kokta som är som kola eller den okokta.

    1. Tova skriver:

      Jag använde den från rainbow, funkade super!

    1. Det finns en kondenserad mjölk – okokt! Det är en karamelliserad mjölk om den är kokad = kola! Kram <3

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..