ANNONS

Snickerskladdkaka – recept ur kladdkakor deluxe

/

Snickerskladdkaka
Foto: Helen Pé
Snickerskladdkaka. En ljuvlig kladdkaka med marshmallowfluff, salt jordnötskola och choklad. Detta recept är taget ur min bakbok Kladdkakor Deluxe, och denna kaka var den som blev mest uppskattad på redaktionen hos Malou efter tio. Jag bakade denna kaka för första gången för ett par år sedan och sedan dess har den funnits med i boken, fast varit hemlig för er. Men nu så är boken ute och ni är MÅNGA som bakat denna och taggat mig på instagram. Det är verkligen roligt att se era mästerverk. Ni är bäst!

reklam:

Här kan ni köpa min bakbok! 

Snickerskladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Nougatfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör

Jordnötskola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter

Garnering:
200 g choklad av valfri sort

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  7. Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

13
37

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00