Energibollar – recept med Dadlar

Energibollar. Ett recept på små goda bollar med dadlar istället för socker. Jag älskar energibollar och har alltid med mig några stycken i en liten påse i väskan. Jag väljer att kalla dessa för ”energibollar” just för att det är det jag får av dem – energi. När jag är på språng och blodsockret sjunker lite så blir jag gärna lite sugen på något sött. Men då tar jag en eller två av dessa bollar och får tillbaka energierna igen. Ni får sedan kalla dem för det ni önskar, jag vet att det ibland kan vara känsligt med alla namn på sådant som inte är sockersött. Men en sak som är säker är att de i alla fall är himla goda!

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Missa inte videon när jag bakar dessa Energibollar. ♥

Energibollar, 25 st:

Ingredienser:
20 st urkärnade färska dadlar
2 dl fiberhavregryn
1 dl nötter/frön
1.5 dl kokos
2 msk kakao
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl espresso

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i din matberedare.
Rulla sedan till 25 små bollar och rulla dem sedan i kokos.

* Förvaras i en tätslutade burk med lock i kylskåp.


* Håller i minst 2 månader.


* Går utmärkt att frysa.


Går att ta vatten istället för kaffe.


Går bra att byta mandeln mot andra nötter eller frön.

Dessa blir verkligen krämiga och goda med en tydlig kakaosmak! Det går såklart att minska på kakaon om man inte är så förtjust i den. Jag är inte överförtjust i dadelsmaken och har därför i en god kakao.

Hoppas att det ska smaka. ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥