ANNONS

Saftiga Kanelbullemuffins

/

Saftiga kanelbullemuffins
Kanelbullemuffins. Ja, alltså enkla muffins som smakar som nygräddade kanelbullar. Himla smidigt när en är akut sugen på Kanelbullar men inte orkar stå i köket en halv dag.

Här visar jag steg för steg hur jag bakar dessa Kanelbullemuffins.

Saftiga Kanelbullemuffins, 12 st:

Ingredienser:
100 g smör
2 tsk kanel, malen
1 tsk malen kardemumma
2 dl strösocker
2 ägg
1.5 dl filmjölk
4.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
+ Pärlsocker till garnering

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och blanda ner kanel samt kardemumma.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smör, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna!

* Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk.
* Går utmärkt att frysa in i plastpåsar. 

Saftiga kanelbullemuffins
Hoppas att det ska smaka. Kram! ♥

11
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00