Veganska Kanelbullar

Veganska kanelbullar
Kanelbullar är någonting som jag själv skulle säga att jag är grym på att baka. Och idag gjorde jag världens godaste Veganska Kanelbullar. Jag känner mig alltid trygg och säker på att mina bullar kommer att bli saftiga och goda. Och för att få till just saftiga och goda bullar så har jag dela med mig av mina 8 bästa tips för att lyckas med sina kanelbullar. Att baka bullar är egentligen inte svårt, det gäller bara att finna sina små knep.

Frida skattberg
Jag har bakat mina egna kanelbullar i många många år nu och det har gjort mig ganska kräsen när det kommer till just bullar. Jag nöjer mig sällan med en köpt kanelbulle på ett café. Oftast har de legat framme under dagen och blivit torra. Nej, jag vill gärna ha mina egenbakade bullar. Visst är det okej att känna så? 🙂

Om ni vill se hur jag snurrar mina Kanelbullar så kan ni kolla på min Instagram. I min profil finns en händelse som heter ”Kanelbullar”, där kan ni se hur jag snurrar dem.

Veganska Kanelbullar, ca. 30 st:

Ingredienser:
5 dl vatten
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
0.5 dl mald kanel

Sockerlag:
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Garnering:
1.5 dl pärlsocker

Gör så här: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan.
Häll vatten i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt margarinet i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter, ca. 10 minuter.
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och vik sedan degen i ett treslag.
Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör nu sockerlagen:
Koka ihop strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt koka i ett par minuter och tag sedan av från värmen. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Veganska kanelbullar5
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Elin skriver:

    Hej!
    Är det godare att baka bullarna på vatten än ex havremjölk?

    1. Jag tycker inte att det gör någon större skillnad smakmässigt! Ta det du gillar bäst 🙂

  2. Mari Z skriver:

    Detta är de godaste bullarna i världshistorien! Även inbitna jägare älskar dem! Till saken: har du bakat butterkaka på dem? Jag är nämligen ute efter ett veganskt recept på butterkaka. Tack för allt! Du är bäst!

    1. Åh vad jag blir glad! Så roligt att höra! 🙂
      Jag har inte provat att göra butterkaka på dessa, men tänker att det inte borde vara så svårt? Kram på dig!! <3

  3. Tack för detta veganska recept! De blev jättegoda ❤️

  4. Emmi skriver:

    Hej! Undrar varför man ska sätta igång ugnen 20min innan bullarna ska i? 🙂

  5. Lotta skriver:

    Nice recept!
    Måste väl funka att göra längder av också?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..