Jag bakar dina recept

Frida Skattberg
Hej du fina!
Jag har den liten idé som jag vill bolla med dig.
Det är nämligen så att jag vet att nästan alla ni som läser min blogg sitter inne på en hel hög med smarriga recept, inte sant?
Varför kan vi inte dela med oss av recepten till varandra? Jag delar recept med dig dagligen här på bloggen, men nu önskar jag även att du delar dina allra bästa recept med mig!

Jag har tänkt att börja baka en bloggläsares recept varje månad!
Hur låter det?
Att ni delar era bästa recept med mig, jag plockar upp ett recept som jag bakar efter och publicerar här på bloggen med bilder på bakverket samt namn på dig som gett mig receptet. Visst låter det kul? 🙂

*En bloggläsares recept*

↑ tänkte jag döpa kategorin till här på bloggen och då lägga in alla recepten där.
Skulle det bli så att denna grej blir poppis bland er så kan jag framöver baka två recept i månaden från er. Åh det skulle ju vara så himla roligt att få provbaka era favoriter precis som ni bakar mina!

Återkom gärna med tankar, tips och idéer! Låt oss skapa denna nya grej på bloggen tillsammans. Stor kram! ♥

 1. Nora skriver:

  Vilken rolig idé!! Jag har ett recept på en chocolate chip cookie-pajdeg som är såå god! Har inte gjort någon perfekt fyllning till den än men har testat med din chokladfudge (choklad & kondenserad mjölk) i och det blev supergott!

  Recept på pajdegen:
  150 g smör, rumsvarmt
  1 dl strösocker
  1dl farinsocker
  2 tsk vaniljsocker
  1 ägg
  3 dl vetemjöl
  100 g choklad
  Sätt ugnen på 175°c. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Rör ner ägget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan i smeten och blanda tills du har en smidig deg. Hacka chokladen ganska smått och blanda in i degen. Ställ sedan in i kylen i ca 30 minuter.
  Tryck ut degen i en pajform (ca 23cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är lite gyllenbrun. När du tagit ut pajen kan kanterna ha sjunkit ner, ta då några lager hushållspapper eller liknande och tryck försiktigt längs med formens kant. Om du som jag får lite pajdeg över så är det perfekt att rulla till små bollar och grädda på en plåt i 5-10 minuter. Då får du små chocolate chip cookies som du kan använda till dekoration.

  Vore superkul om du vill testa, kraam<3

 2. Jag vet att du gillar kladdkaka så mycket och därför tänkte jag bjuda på 2 recept på kladdkakor!

  After Eight kladdkaka:

  150 g smör
  4 ägg
  4 DL strösocker
  1 tsk vaniljsocker
  5 msk kakao
  2 dl vetemjöl
  Ca 15 After Eight bitar

  Tryffeltopping:
  3/4 dl vispgrädde
  300g mjölkchoklad
  After Eight bitar

  Servera med vispad grädde!

  Gör så här:
  Sätt ugnen på 174 grader.
  Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör tillsist ner det smälta smöret.
  Klä en rund form med avtagbar kant (ca 24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen, tryck ner 10-15 After Eight bitar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Ställ in kakan ca 1 h i kylen tills den har stelnat.

  Tryffeltopping:
  Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kakan och ställ i kylen 3-4 h. Tryck ner After Eight bitar i kakan.

  Servera med vispad grädde! 🙂

  Kladdkaka med apelsin:
  150 g smör
  3 ägg
  3 dl strösocker
  2 dl vetemjöl
  1 dl kakao
  1/2 msk vaniljsocker
  Rivet skal av 1 apelsin
  Servera med vispad grädde

  Sätt ugnen på 175 grader.
  Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner de i smeten tillsammans med smöret. Riv apelsinen och blanda ner i smeten. Klä en rund form med avtagbar kant (ca 24cm i diameter) med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 17-20 min.

  Servera med vispad grädde! 🙂

  Hoppas det ska smaka och alla kan följa mig på Instagram: @_baka.med.mig_

 3. Janina skriver:

  Hejsan!! Vilken rolig idé! Jag skulle vilja dela med mej av ett recept som jag hittade bland mammas recept, som jag bakat många, många gånger och som är ett av mina absoluta favoritrecept! Omtyckt av både stora å små.

  Havremuffins med vitchoklad
  Ingredienser:
  200 gram smör
  6 dl havregryn
  1 ägg
  2 dl socker
  1 msk vaniljsocker
  1 msk kakao
  Dumle och vitchoklad

  Gör så här:
  Sätt ugnen på 200°C.
  Smält smöret och rör samman med havregryn. Vispa ägget och sockret. Rör ihop båda blandningarna, tillsätt kakao och vaniljsocker. Klicka ut i muffinsformar och sätt en halv dumle i varje muffins. Ställ i ugn och grädda i ca. 10 minuter. När muffinsen kommer ut ur ugnen placerar du 1 bit vitchoklad på varje muffins och låter chokladen smälta. Redo för servering!
  Himmelskt resultat

 4. Gud vilken fin idé! Har själv ingen fantasi, då det vore kul med flera inspirations källor

 5. Denna var min absoluta favoritkaka när jag var barn, min morfar och hans fru bakade den alltid åt mig när jag hälsade på dem och jag kunde äta hur mycket som helst:) nu bakade jag den nyligen till min sambo och han älskade den också. Ett plus för att den är så enkel att göra också. I orginalreceptet är det rabarber men testade med hallon en gång och var också fantastiskt gott. Men gäller att man gillar bittermandel då det är den som gör denna kaka unik enligt mig.

  Skånsk rabarberkaka
  Portioner: ca 8 bitar
  4-5 hg rabarber eller hallon
  1/2 dl socker
  100 g smör
  2 ägg
  1 1/2 dl socker
  1 1/2 dl vatten
  2 dl vetemjöl
  1 tsk bakpulver
  3 bittermandlar eller några droppar
  bittermandelolja
  ev 25 g mandelspån (1/2 påse)

  Kakan eller desserten med rabarber är en gammal goding. Ursprunget är ett recept från Dagens Nyheters matsidor på tidiga 70-talet.

  Sätt ugnen på 200 grader.

  Putsa och skala rabarbern om den inte är alldeles nyuppkommen. Skär den i bitar. Lägg rabarber och socker i botten av en eldfast form. Ta gärna en vid pajform ca 24 cm i diameter. Smält smöret till sockerkakssmeten.
  Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggvispet med smör, vatten, mjöl, bakpulver och riven bittermandel eller ett motsvarande mängd bittermandelolja.

  Häll smeten över rabarbern i formen och sätt in i nedre delen av ugnen. Ta ut efter tio minuter och strössla över ett tunt lager mandelspån. Grädda totalt 30–35 minuter eller tills kakan fått fin färg.

  Servera kakan ljummen som dessert direkt ur formen.

  Vill man ha något litet till kakan passar det fint med vaniljglass eller vispgrädde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..