Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med Kokostosca. Eller kladdkaka och tosca i allmänhet, går det att få nog? Det är SÅ gott! Jag som älskar seg kola älskar såklart även tosca. Och kokosen ligger mig varmt om hjärtat den också, så kombinationen får mig på fall direkt. Speciellt i samband med kladdis. Jag som till och med ger ut en bok i höst fylld med magiska kladdkakor. Galet!

Denna kladdkaka blir mer seg än kladdig, vilket passar bra ihop med kokostoscan. Ska man ha en topping på kladdkaka så är det alltid bra om den är åtminstone lite fast, att den hunnit sätta sig. Så att inte allt rinner ut i en enda smet. Denna är det lite bakpulver i som gör kakan seg och lite mer fast. Älskar den!

Kladdkaka med kokostosca, 12 bitar:

Kokostosca:
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
4 dl kokos

Kladdkaka:
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 ägg
1.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (24 cm) med smör.
Kokostosca: Koka ihop alla ingredienser utom kokos i en kastrull. Låt sjuda medan du gör kladdkakesmeten. Rör sedan ner kokosen och ställ åt sidan.
Kladdkaka: Rör smör och strösocker krämigt. Tillsätt ägget och rör ihop en smet. Rör sedan ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet. Bred ut smeten i formen och klicka sedan över kokostoscan.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna innan du tar bort kanten och skär upp kakan.

För att göra kakan extra festlig kan du toppa med färska bär och lite grönt, t.ex. citronmeliss. Så fint, visst? 🙂

Hoppas att kakan ska smaka. Lycka till med baket! Stor kram. ♥