Budapestrulle

Budapestrulle, Budapeststubbe, Marängrulle, Tårtrulle, Budapestbakelse, Bakelserulle, Fluffrulle.. Kärt barn har många namn. Vad kallar ni denna goding? Jag kallar den Budapestrulle. Och just denna Budapestrulle är bakad med kokos istället för nötter. Dels för att jag tycker att det blir godare men också för att de med nötallergi ska kunna avnjuta en ljuvlig budapestrulle. För denna är verkligen ljuvlig. Går inte att jämföra med en köpt budapest.

I min budapestrulle finner ni vispgrädde och jordgubbar. Så enkelt men ack så gott! Jag tycker inte att man behöver krångla till det så mycket. Der räcker gott och väl med denna fyllning. Förutom att den är enkel så är den också himmelskt god och riktigt somrig.

Budapestrulle, 8-10 bitar:

Ingredienser maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
2 dl kokos

Ingredienser fyllning:
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvitorna i en torr och fettfri bunke, gärna den till din assistent (annars kan du vispa med elvisp). Vispa på medelhög hastighet till ett fast skum. Tillsätt sedan strösocker – en matsked i taget och fortsätt vispa på medelhög hastighet. När allt socker är tillsatt så ökar du till högsta hastighet på vispen. Låt vispa i 6-7 minuter till en fast, blank maräng. Tillsätt 1.5 dl av kokosen och vänd runt försiktigt. Spritsa eller bred marängen på plåten. Toppa med den sista kokosen.
Grädda mitt i ugnen i ca. 17-19 minuter, tills marängen fått en gyllene färg. Tag ut och stjälp upp marängen på ett nytt bakplåtspapper så att du får undersidan uppåt, drag bort bakplåtspapperet som sitter fast i marängen och låt den sedan svalna helt.
Vispa upp grädden och bred den på marängen, strö över bitar av jordgubbar och rulla sedan ihop marängen från långsidan till en rulle.
Dekorera eventuellt med grädde och bär. Förvara marängrullen i kylen, men servera den gärna inom ett par timmar.

Hoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥