ANNONS

Sockerkakstårta med somrig fyllning

/

Sockerkakstårta
Sockerkakstårta fylld med sylt, jordgubbar och grädde. Ja, ni hör ju säkert själva hur fantastiskt det låter. Jag har alltså bakat en ”inbakad” tårta. Så himla smart om jag får säga det själv. Ett roligt vis att servera tårta på, samt väldigt smidigt att ta med sig ut på äventyr då den inte riskerar att ”kladda runt” i en tårtform. Grädden ovanpå är inte nödvändig om den ska fraktas, då räcker det att fylla sockerkakan upp till kanten på. Kul, visst?

Sockerkakstårta
Förutom att jag tyckte att det var en rolig idé så blev tårtan även himmelskt god. Min man åt (på riktigt alltså) upp halva tårtan. HALVA! Han bara åt och åt tills han fick ont i magen. Men mellan tuggorna så utbrast han att detta var bästa tårtan efter min himmelska jordgubbstårta. Då förstår ni säkert. Den var verkligen som en sommardröm.

Sockerkakstårta, 10 bitar:

Ingredienser Sockerkaka:
75 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
saft och skal från en citron

Ingredienser fyllning:
1 dl jordgubbssylt
350 g jordgubbar
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Sockerkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (1.5 l) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret på låg värme och tillsätt mjölken, låt stå.
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, vispa i 7-8 minuter.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och rör sedan ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smöret, citronsaft- och skal och vänd runt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35 minuter. Kolla med en sticka om kakan är klar – stickan ska vara torr.
Tag ut kakan och låt den svalna helt.
Fyllning: Skölj och dela jordgubbarna samt vispa upp grädden.
Montera tårtan: Skär bort mitten av kakan (lämna ca. 2 cm runtom hela kakan) och gröp ur den försiktigt (spara smulet till tårta i glas?).
Bred ut jordgubbssylten i kakan och toppa med jordgubbar, spara några till garnering. Klicka över vispgrädden och garnera med resterande jordgubbar.
Låt stå i kylskåp fram till servering.

Sockerkakstårta
Vad tycker ni om denna tårt-idé? ♥

9
99

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00