Paprikasås med rostad potatis

Igår lade jag upp en liten Instastory på min instagram där ni kunde se dessa potatisar med Paprikasås. Jag fick en bra bit över 300 DM’s angånde just detta. Så himla roligt att ni är så många som även uppskattar maten jag lagar. Och just detta kan vara bland det enklaste en kan göra. Paprikasås med rostad potatis. Få ingredienser, galet enkelt och så gott att såsen nästan kan drickas.

Potatisen är färskpotatis som jag vitlöksrostat i ugn. Älskar potatis och vill äta det varje dag! Längtar tills vår egen potatis är klar.. 🙂

Rostad potatis:

Ingredienser:
färskpotatis
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar

Paprikasås:

Ingredienser:
2 röda paprikor
1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)
0.5 dl olivolja
0.5 tsk rökt paprikapulver
salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:
Potatis: Börja med att sätta ugnen på 225°c.
Tvätta potatisen och lägg den på en plåt.
Riv över vitlöken och ringla sedan över olivolja.
Krydda med salt och svartpeppar. Rör om bland potatisen och rosta dem sedan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Paprikasås: Hacka paprikan i små bitar och finhacka vitlöken.
Ner med alla ingredienser (utom salt och peppar) i en kastrull och låt sjuda tills paprikan blivit mjuk. Mixa sedan till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Häll sedan upp i serveringsskål eller i en burk med tätslutande lock. Såsen förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor.

Hoppas att det ska smaka. ♥