ANNONS

Pinocchiotårta

/

Pinocchiotårta
Pinocchiotårta, om inte det är en av sommarens godaste tårtor så vet jag inte vad. Jag älskar pinocchiotårta. Den har ju allt! Saftig sockerkaka, segfrasig maräng, vaniljkräm, grädde och färska bär. Svensk sommar i en tårta.

Pinocchiotårta
Ibland så byter jag ut vaniljkrämen mot lemoncurd för att få in mer syra i tårtan. Vilket som är godast kan jag inte säga, jag gillar båda lika mycket tror jag. 🙂

Vad kallar du denna Somriga tårta?

Pinocchiotårta, 20 bitar:

Tårtbotten:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
5 ägg
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
1 dl kokosflakes eller hackade nötter

Fyllning:
2 dl Vaniljkräm
3 dl vispgrädde
1 l färska bär

Gör så här:
Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa smör och 1 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan äggulorna (spara vitorna till marängen) en i taget, rör ihop. Tillsätt mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop en klumpfri smet och bred ut den på plåten, låt stå.
Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff, tillsätt sedan 2.5 dl strösocker i omgångar under vispning. Vispa till en fluffig och blank maräng.
Bred ut marängsmeten över tårtbotten och strö till sist över kokosflakes.
Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter, tag ut och låt svalna helt innan du delar den på mitten.
Montering: Lägg en del av tårtbotten på ett tårtfat. Bred över vaniljkrämen och toppa med lite vispad grädde och färska bär. Lägg sedan på nästa tårtbotten. Bred över resterande vispgrädde och toppa med mass färska bär.

Pinocchiotårta
Hoppas att det ska smaka. ♥

35
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00