ANNONS

Himmelsk Jordgubbstårta i glas

/

Himmelsk Jordgubbstårta i glas
Himmelsk Jordgubbstårta. Ja, att det är min absoluta favorit vet ni nog vid det här laget. Och jag vet att ni är många som provat den, och som likt mig älskar den. Så idag när jag kom hem med årets första svenska jordgubbar så satt jag igång i köket diret. Ett par minuter senare så hade jag en variant av min Himmelska Jordgubbstårta framför näsan – nämligen tårta i små glasburkar. Tårta i glas är så himla smidigt, enkelt och blir så gott.

Himmelsk Jordgubbstårta i glas
Allra enklast att göra tårta i glas är när du har en bit sockerkaka i skafferiet, alternativt en tårtbotten som blivit dålig på något vis. Jag bakade mina på en tårtbotten som jag gjorde igår kväll. Tårtbotten sjönk ihop i mitten och gick inte att dela i anslag när den var klar, så då fick det bli såhär. Tur i oturen kan man säga.

Vad brukar du göra med överbliven sockerkaka?

Himmelsk Jordgubbstårta i glas, 4 port:

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
o.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färska jordgubbar
6 dl smulad sockerkaka eller tårtbotten

Gör så här:
Börja med att vispa grädden ganska hårt, låt stå.
Blanda philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker i en skål för sig.
Finhacka jordgubbarna och rör ner dem i färskostblandningen.
Vänd ihop grädden med jordgubbsröran, rör till ett fast fluff.
Varva sedan smulad sockerkaka med tårtfyllning i små glasburkar.
Toppa med en liten gubbe (för ögats skull) och avnjut din tårtdessert ihop med någon du gillar.

Himmelsk Jordgubbstårta i glas
Hoppas att det ska smaka. ♥

5
36

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00