ANNONS

Glutenfri Sommartårta

/

Sommartårta
En naturligt glutenfri Sommartårta som smakar som en riktig sommardröm. Bottnarna är av ungefär samma smet som till kokostoppar. Förstår ni så gott? Jag rörde ner lite citronskal- och saft i smeten för att få in lite syra, och det blev en perfekt balans mellan sötma och syra.
För er som älskar kokos är detta verkligen ett måste i sommar!

Glutenfri Sommartårta
Bottnarna blev otroligt saftiga! Att göra tårtbottnar av kokostoppsmet var någonting som jag bara kom på att jag skulle prova. Jag hade egentligen inga höga förväntningar men OJ så bra tårtan blev. Min man tog två stora bitar, och han gillar inte direkt kokos. Så roligt! Jag åt också två bitar, men å andra sidan så älskar jag verkligen kokos. Om du gör tårtbottnarna i förväg så svänger du ihop denna tårta på knappt 5 minuter när det väl är dags. Den enda fyllningen är vispgrädde och jordgubbar.

Glutenfri Sommartårta, 8 bitar:

Ingredienser Tårtbotten:
75 g smör
1.5 dl strösocker
3 ägg
5 dl kokos
1 citron – skal & saft

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
ev. andra bär till dekoration

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Drag bort från värmen när smöret har smält och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en kladdig smet och låt stå i 10 minuter.
Tag botten av en springform (22 cm) och lägg under bakplåtspapperet – mät så att det får plats två på samma plåt. Klicka ut hälften av smeten på formen och bred ut så att smeten täcker springformsbotten. Gör samma sak med andra hälften. Grädda tårtbotten mitt i ugnen i ca. 20 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och låt svalna helt.
Vispa upp grädden fluffig och skiva jordgubbarna.
Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra tårtbotten och klicka ut vispgrädden. Toppa med resterande jordgubbar och eventuellt andra bär.

Glutenfri Sommartårta
Hoppas att det ska smaka. ♥

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni vill se fler Glutenfria recept här på bloggen.

12
218

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00